Home > Website verhuizen > Hoe pas ik mijn hosts file aan?

Hoe pas ik mijn hosts file aan?

Wanneer je jouw website naar ons verhuist, dan duurt het even voordat de domeinnaam naar onze server verwijst. Om ervoor te zorgen dat je alvast kan beginnen met de website, pas je de hosts file op je computer aan. Hierdoor denkt de computer dat de domeinnaam naar onze server verwijst.

Belangrijk

Het aanpassen van de hosts file heeft alleen effect voor jouw computer. De bezoekers van jouw website moeten wachten totdat de domeinnaam verwijst naar onze server.

Let op! Wanneer je klaar bent en de hosts aanpassing niet meer nodig hebt is het raadzaam deze weer te verwijderen zodat deze bij een eventuele toekomstige verhuizing geen verwarring kan geven.

Windows 10

Stap 1. Klik in de taakbalk op het vergrootglas en typ 'kladblok' in. Klik rechts op 'Kladblok' en vervolgens op 'Als administrator uitvoeren'. Voer je wachtwoord in en druk op enter, of druk alleen op enter als jouw account geen wachtwoord heeft.

Stap 2. Klik bovenaan in het menu op 'Bestand > Openen'. Voer bij 'Bestandsnaam' het volgende in en druk op enter: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts.

Stap 3. Voer de regels die je wilt invoeren onder de bestaande regels, bijvoorbeeld:

Je vervangt '123.45.678.9' met het IP-adres van de server waar jouw hostingpakket op staat. Je vind dit IP-adres in de welkomstmail. Verder vervang je 'domein.extensie' met jouw domeinnaam.

Stap 4. Sla het bestand op via 'Bestand > Opslaan'. De hosts file is nu aangepast.

macOS

Stap 1. Ga in Finder naar 'Programma's > Hulpprogramma's' en open Terminal.

Stap 2. Voer de volgende tekst in: sudo nano /etc/hosts. Je wordt gevraagd om je wachtwoord in te voeren, dit is het wachtwoord van je Mac gebruiker.

Stap 3. Er staan al een aantal regels in de hosts file. Je voert de regels die je wilt invoeren in onder de bestaande regels, bijvoorbeeld:

Je vervangt '123.45.678.9' met het IP-adres van de server waar jouw hostingpakket op staat. Je vind dit IP-adres in de welkomstmail. Verder vervang je 'domein.extensie' met jouw domeinnaam.

Stap 4. Sla de hosts file op door 'Ctrl + O' in te drukken. Druk 'Ctrl - X' in om de editor af te sluiten.