Home > Email > Instellen: Outlook 2013 Windows

Instellen: Outlook 2013 Windows

Dit is een stap voor stap handleiding voor het instellen van je e-mail in Outlook 2013. Hoewel de afbeeldingen kunnen verschillen, is deze handleiding ook te gebruiken voor Office 2007 en Office 2010.

1. Start Outlook 2013, en klik op “Bestand“.

2. Klik op “Account toevoegen“.

3. Selecteer “Handmatige instelling of extra servertypen“.

4. Selecteer “POP of IMAP“.

5. Vul je naam in, die in de e-mails gebruikt moet worden als afzender.

6. Vul je e-mailadres in (inclusief het deel achter de apenstaart).

7. Selecteer “IMAP“.

8. Voer in beide velden de server voor binnenkomende en uitgaande email in.

9. Vul nogmaals je e-mailadres in (inclusief het deel achter de apenstaart)

10. Vul het wachtwoord van je e-mailadres in, en kies voor “Wachtwoord onthouden“.

11. Klik op “Meer instellingen“.

12. Zet een vinkje bij “Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist“.

13. Voer bij Inkomende e-mail (IMAP) het getal “993” in.

14. Voer bij Uitgaande e-mail (SMTP) het getal “465” in.

15. Selecteer in beide velden “SSL“.

16. Voer bij Pad van de hoofdmap “Inbox” in, en druk op “OK”.

Outlook gaat nu een testbericht sturen, deze moet succesvol afgerond worden. Zo niet, controleer de instellingen nog een keer.

Je kan nu e-mail ontvangen en versturen via Outlook. De foutmelding “Er is iets fout gegaan…” zal verschijnen, maar dit heeft geen invloed op de werking van je email.

17. Outlook 2013 zal twee mappen aanmaken met de naam “Problemen met synchronisatie“. Als er geen e-mail in opgeslagen is kan je deze mappen zonder problemen verwijderen.