Home > Cache

Cache

Wat is cache?

Een cache kan op veel plaatsen voorkomen, jouw eigen browser op jouw computer heeft bijvoorbeeld een cache. Ook de server waarop je website draait heeft een cache.

Een cache (spreek uit: kesj of kasj, van het Engelse woord 'cache', voorraad of opslagplaats) is een opslagplaats waarin gegevens tijdelijk worden opgeslagen om sneller toegang tot deze data mogelijk te maken.

Het opslaan van gegevens op een sneller medium om sneller toegang tot deze data te hebben wordt caching genoemd. De term cache wordt meestal gebruikt voor zowel de data die gecachet worden als voor de opslagplaats waar deze data gecachet worden.

bron: Wikipedia

Kort gezegd, om je website te versnellen worden er tijdelijke bestanden aangemaakt die je bezoekers te zien krijgen bij hun bezoek. Deze cache bestanden zijn vooraf al geoptimaliseerd en dus een stuk sneller op het scherm. Een goede cache is dus eigenlijk onmisbaar op je website.

Help mijn website ziet er vreemd uit! / Cache legen
Als je website er plotseling vreemd uitziet en er andere kleuren, lettertypes of... more
Cache in 'developer modus' zetten (pagina's bewerken)
Indien je gaat werken aan je website is het verstandig om de cache even tijdelij... more
Nieuwe pagina's aan cache toevoegen
Na het toevoegen van nieuwe pagina's aan je website kun je de cache laten weten ... more